Monday, 16 January 2012

# jangan berlagak tahu #

assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.... * sekali nafas..hee

JANGAN BERLAGAK TAHU !

seram nihhh...hidup jgn tlalu bongkak dan berlagak tahu segala2nya..'wahhh..statement aku sllu btl..pendapat aku sllu btl..' hohohohohoho...like heloooo..kau sape..?? wahh..org pn dh jd ckit emosional..hahaha..cool2..astaghfirullahalazim..hehe..ampun deh..

ok..situasi ni blaku waktu ada pembentangan %$&^*...sblum tu org nk mperkenalkn watak2 mase kejadian tu.. (A) bkn nama sbnr yg ske btnye dlm kelas .. (B) bkn nama sbnr yg telah memalukan si (A) justeru memalukan diri die sndr without his conscious ..

ok..cerita dia mcm ni.. its going to be (B)'s turn 2 deliver his task in front of the class la..pastu kitorg yg lain2 ni menengok je le...mule2 tu smooth je..tibe2 part si (B) bg speech dgn megah dan penuh sombongnye + over confident (sriously..his expression showing that..haha) die pn btnye la kpd si (A).." haa A..kau bnyk sgt tnye kn..skrg aku nk tnye kau ape mksd *ape tah..dh lpe pkataan tu..hehe..jgn mrah * ??" huishhh...dgn tcengang2 si (A) tu..pastu tibe2 plak si (B) ni mengeluarkn statement yg pada wa melampauuuuu..."kau x tahu ek..kau x baca ek sblum dtg kelas?" wooo...panas kot..org fham perasaan si (A) tu..^&*&(*&..dah tu kau pnye presentation ape kejadahnye nk kene baca sblum dtg kelas bagai..LOL ..dia memalukan diri die sndr ka sbnrnye..??ingat nk tunjuk terror last2 die yg %$#^%^...ish2..

itu satu..satu lg nih..jenis manusia yg rase 'wahhh...aku lg tahu la dr korg'..wehh..ape ke halnye...ya Allah..hidup ni jgn terlalu merasakan diri selalu betul sehingga memalukan org lain n the worst is memalukan diri sndri tanpa kita sedari. kalau nak bg pendapat memang boleh..sgt lah boleh..tp kalau dh bg pndapat tu mcm bg fatwa je ape cerr derr?? *sori..arini pkataan x bape baik2 yg dikeluarkan..ehe..peace..* dalam memberi pendapat harus ada sikap merendah diri n the most important jgn beremosi..buah fikiran adalah sebagai pencetus idea bukan pencetus kemarahan org..

lebih memalukan kalau kita bagi satu statement tapi kita dipulang beratus2 statement ..know what i mean..?? bdebat tu bagus tp jgn sampai debat tukar jd perang pulak..adalah lebih baik jika kita diam ketika itu..apa2 kemusykilan rujuk lah one by one and kalau btl silap br lah buat pembetulan pd org lain..br lah x terjadi kes malu2 emosi2 nih..for me lah...sorry kalau ada yg terasa..sorry for use bad words..if u were in that situation ~~~~~ just imagine how it feel...so bad..

once again..maaf kalau ada yg terasa..sebarang komen yg mbantu amatlah diperlukan..peace no war ^.^V..


sekian terima kasih

No comments:

Post a Comment