Saturday, 7 January 2012

# mendapat kesedaran #

bismillahirrahmanirrahim..
assalamualaikum..

dugaan terbesar buat masa ni. ada sorang sahabat td kasi link yg mmg sgtsgt la berkaitan dgn diri ini. KAWIN AWAL . aduhh.. YA ALLAH .. ape yg aku fikir ni. kalau difikirkan balik mmg indah kawin awal. tp org ni jenis yg sgt memikirkn ape yg masyarakat akan ckp. nnt mesti ada yg ckp 'mesti ade ape2 tu,klu x xkan nk kawin awl' ataupun 'dah gatal sgt la tu,belajar pn x abis lagi' ..aduhh...nauzubillah..astaghfirullahalazim..ape yg aku fikir ni.mungkin jgk diorg xkan ckp ape2 kan..+ve nadia..hurm.tp susah.

Sabda Rasulullah s.a.w: 
Tiga golongan yang akan selalu diberi pertolongan oleh Allah ialah seorang mujahid yang selalu memperjuangkan agama Allah s.w.t, seorang penulis yang selalu memberi penawar dan seorang yang menikah demi menjaga kehormatan dirinya.
(H.R. Thabrani)

insyaAllah..mungkin org yg fikir bukan2..adoii..kalau anda2 tidak faham rujuk di sini aku mendapat kesedaran

ok lah..semoga fikiranku sentiasa cool seperti selalu..ape2 pn study dulu .. balik rumah fikir lain ye..haha

ALLAH kan ada..

4 comments:

  1. sama lah :( kadangkadang nak je cakap kat ma ayah, but takut kalo deorang fikir dah gatal ke ape ke, padahal memang sikit lah kan gatal ! haha

    btw, semoga Allah memberi bantuan kat kita insyaAllah :) only to HIM we seek for an answer :)

    ReplyDelete
  2. hahaha...itu lah psl..
    tp insyaAllah mesti ada cara..
    klu laki tu srius ngan kita mesti die jmpe parent kite dlu..insyaAllah..=)
    ape2 pn istikharah dlu...hee

    ReplyDelete
  3. ¡hola! que tal?
    jmp dtg ke blog un chico lindo ya
    ghan24.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. dun worry nadiah...Allah itu maha mengetahui.....

    ReplyDelete