Tuesday, 28 February 2012

# empty #

seriously i do not know . being a good muslimah is all what i wish to . but sometimes when it comes to real it seems like i cant avoid in getting new experience which means lead to be away from my greatest Allah . i miss my old friends . i miss the way they guide me thru . i miss every single things in them . i miss my hometown * it is not homesick by which i hope u all can understand . there is calmness which i can get . i miss my best friend ever . *bff . i wish i can say like im okay but im not in fact . im going to be nonsense . so , gudbye n sorry .

Tuesday, 21 February 2012

# considerate #


INI HANYA DIARI . SEKADAR SHARING .

pagi tadi kan .. ehm ... nak cerita ke tak .. err .. ada something happened la . bikin wa terkejut . sangat terkejut . wa berpenyakit ke . oh no . ya Allah . betulkan la apa yang tak betul dalam organ dalamanku . huiii . seram la . tapi bukan tu yang wa nak story ni . bab tu skip kejap . haha . so . assalamualaikum . <<< waalaikumusalam * in case kalau kome lupa jawab . hehe .

hari ni second day wa attend kelas . so far so good . tadi ada kuiz . describe what your understanding on what we called HRD and why it is important ? wa jawab dengan jayanya . * tak la berapa jaya sebab tak revise pun . cuma try recall and faham apa yang lecturer ajar la . 1% je . no big deal la kan . haha . <<< nadia eshak suka cakap besar n overconfident . 

semalam hari first agak tension . kelas pukul 2 sampai 7 . and then kena ambik barang kat stor kolej . punya la beratur panjang . err . tapi sebelum tu wa nak kritik boleh ? * mampus kalau ade JPK yang baca ni . haha . jom review sikit . bukan nak kondem . sekadar menulis melalui perhatian dan pengalaman wa semalam . every single thing that we responsible on must be organized clearly and systematically . it is normal when there is liability in managing something . but to be systematic and effective it is a must . wa tak suka besarkan isu . tapi kalau dah ramai yang komen there should be something wrong and missing right ? . 




for the occupants like us tak boleh jugak kritik sangat . sebab kita tak tahu jugak ape masalah diorang kan . * padahal wa pun agak bengang semalam . haha . konon memahami . nadia eshak kan manusia biasa . haha . 
tapi tu lah . harap-harap diorang boleh pick up untuk hari-hari pembukaan stor yang seterusnya . 

kbye .


Monday, 20 February 2012

# unimas gemilang #

atas katil bawah katil <<< cuba teka apa ? haha . ASSALAMUALAIKUM ^.^V . | 20/2/2012 | . hari ni hari first for my second sem on going . tapi apsal wa rasa macam tak ada mood ni . hadoi . nadia eshak memerlukan something untuk menaikkan semangat wa yang luntur nih . hahah .

sekarang pukul 10.50 pagi . kejap lagi pukul 2 kelas start . tolong bagi semangat . * im asking Allah . haha . dulu kecik-kecik tengok abang-abang masuk universiti . sekarang wa . haish . semangat . semangat . semangat . tolong la nadia eshak oii . kalau wa tak cari semangat sendiri siapa nak tolong carikan . nadia eshak ! bangun ! pergi mandi ! <<< larhhh . tak mandi lagi rupanya . haha .

kbye !

Wednesday, 15 February 2012

# Luna Shoppe's Giveaway #


selamat petang sebab entri ni ditaip pada pukul 7.00 petang .
Luna Shoppe ada buat giveaway . jadi , secara tak langsung wa pun dengan rendah hati bertemankan hati yang suci mulus serta tulus ikhlas nak join .

klik luna shoppe


insan bertuah yang wa rasa nak tag :

 AWYN
GADIS BIASA
NANY

sekian terima kasih . peace ^.^V

Tuesday, 14 February 2012

# segmen: JOM BERKENALAN DGN SAHABAT BLOGGER #


malam ni tibatiba teringatkan Allahyarham P.Ramlee . al-Fatihah . tengah tengok cerita ANAK BAPAK . hehe . jom join segmen lagi . kali ni dari EJAD .



nama : nadiah binti eshak
umur : 20 thn ni * 26 julai 1992
pendidikan : ijazah sarjana muda * HR dev.

its enough i guess . hehe . tak boleh banyakbanyak . nak join segmen klik nih EJAD !

Monday, 13 February 2012

# segmen:BEN ASHAARI AJAK BACA BLOG AKU #


kalau dah suka tu suka la jugak . haha . assalamualaikum . *jawab salam dulu . alhamdulillah . mood baik . entri pun baik baik lah . haha . straightforward . jom join segmen .  ABANG BEN AJAK BACA BLOG WA . jeles ? join lah . haha .


BEN ASHAARI 


haish . kenapa anda patut baca blog wa ? err . ehm . err . bismillahirrahmanirrahim . kalau wa bagi reason macam hiperbola pulak . ni jawapan wa tulus ikhlas . mulus suci dari hati yang Allah bagi . molah ! koya ! haha . wa cipta blog sebab wa memang suka menulis . i love writing . wa suka monolog . tapi kalau dalam hati
tak best la kan . wa kan suka observe perangai manusia kan . kalau observe tapi ak ambik pengajaran tak boleh jugak kan . tapi apa yang tulis semua tu pandangan wa sematamata . kalau kome suka kome baca lah . kalau tak suka takkan nak paksa nak bajet blog wa paling menarik kan . haha . <<  ingat nak tulis pendek je . lastlast panjang jugak . damn ! haha .

dalam banyakbanyak entri wa , entri yang paling tulus ikhlas dari hati wa yang nih :

Saturday, 11 February 2012

# LATA BAYU - 1001 RASA #


kejadian yang lama * tak lama jugak lah* kadangkadang best kalau layan . lagi 30 minit nak gi makan . so Assalamualaikum w.b.t .*waalaikumusalam . orang yang bertanggungjawab mengheret *yakni wa dengan rela hati mengikut* wa ke tempat kejadian ialah >>>> FAIZ NGOKNGEK ! *jangan marah . wekwek .








iklan ! gambar wa wajib ada . sorry ganggu penglihatan . haha .

bawah ni gambar macro . sebarang cadangan dan komen amatlah dialualukan .





BFF wa cakap macam nih : ------> LABAH LABAH MAKAN LABAH LABAH LA BAH . intonasi terpulang kepada anda yang membaca . so nak tengok rupa labahlabah makan labahlabah . ??? kelihatan sadis sekali . tengok nih >>>>>  errkk ! kawan makan kawan =.=

tak puas hati lagi ?? tunggu la sesi photoshoot hari lain pulak . haha . kbye .

kredit sentiasa diberikan kepada photographer*tak bertauliah tapi HEBAT

|
|
|

MOHAMAD FAIZ BIN ISMAIL


Wednesday, 8 February 2012

# KEKURAKUKAKU.COM - 100 #




hohohoho . penghargaan utk follower ke seratus . alamak aii . seratus pun nak kecoh . ehem . wa x heran bape follower . wa heran traffic je . harap maklum .

ok . introduce - kekurakukaku.com

ape ke bebelit lidah ni ea nak menyobut ea . haha . kidding . peace ^.^ . thanx kekurakukaku . ok . dah pandai pronounce . haha




# wordless wednesday - it shows everything #



* Assalamualaikum *

they concern . what about us ?








Monday, 6 February 2012

# 2010/2011 - KOLEJ MARA KULIM #



KOLEJ MARA KULIM - berdisiplin | berilmu | beramal

acehhh . like 'uitm dihatiku' , 'kolej mara kulim also dihatiku' . but dont get me wrong . wa student unimas . hehe . so 'unimas gemilang' haha .

assalamualaikum . dengan ini wa nadiah eshak adalah seorang bekas pelajar program matrikulasi kolej mara kulim . huh? x pernah dengar pun kolej mara kulim nih ? ada wa kisah . mmg x famous . tapi wa tetap bangga menjadi ex-student of KMK . dulu KMK ade offer foundation untuk UNIKL . sekarang dah tak ada . cuma sekarang diorang offer program matrikulasi dengan program something like related to UMK *im not sure .

apa yang wa tau wa rindu sama KMK . that's all .

oh .. btw . i found this just now . just wanna share . conversation between maria elena and ben ashaari

>>>> macammacam korang