Wednesday, 21 March 2012

# jaga hati sendiri untuk jaga hati orang lain #

dalam sesaat pun macam-macam boleh berlaku kan . inikan pulak dah berhari-hari . trollooll . merepek ! assalamualaikum w.b.t . *waalaikumusalam . jawab tau ! jom review apa yang berlaku lately ni . hari-hari ada masalah . tapi bergantung kepada diri sendiri on how to overcome .

menyendiri kadang-kadang bagus . kadang-kadang sangat tak bagus . kenapa ? ok . let us see in the view of person that facing the problem . sometimes , having difficult situation can lead to unproper thinking .we just cant think how to react . how to adapt . how to face it . kadang-kadang kawan-kawan kita pun kita tak endah . kita fikir kita taknak menyusahkan orang lain . but in other way , kita sememangnya dah menyusahkan mereka . * what im telling is reflect to me back, nadia eshak pun manusia biasa . sometimes bagus kalau kita taknak menyusahkan orang lain . tapi kalau dah hari-hari fikir masalah sendiri sampai orang lain terabai tu memang masalah .

bukan nak masuk campur , but at least just tell n express your problem . solving a problem needs some steps . and for me for the first step just let your friends know what are you thinking of . it is not for the solution but at least sharing is contributing a lot of ideas . rite ? HOWEVER, i repeat . HOWEVER , kalau nak story pun ikut situasi la . tak ada paksaan . langsung tak ada . but at least consider others feeling . kalau nak tanggung sorang-sorang pun tolong jangan libatkan masalah peribadi dalam bersahabat . kecualilah anda yang bermasalah dengan sahabat anda tu .

kadang-kadang jaga hati orang lebih senang dari jaga hati sendiri n vice versa . jaga hati sendiri dulu then only you can keep others feeling . tak percaya ? anda runsing dan muram dan tempered . kawan anda turut kena tempias . tapi kalau anda jaga hati anda meaning jangan terlalu ikut emosi , istighfar selalu , datanglah sebesar masalah macam mana pun u can solve it . believe me . tapi nak overcome emosi tu la yang payah . i ask u . siapa yang pegang hati kita ? Allah kan ? doa la bagi dapat hati yang lembut , tenang selalu . ok ? *cakap senang la kan . memang cakap senang . kalau tak cakap tu la yang tak ingat . manusia kan mudah lupa . nadia eshak cakap untuk diri sendiri dan untuk anda semua . chill :)

No comments:

Post a Comment