Sunday, 14 October 2012

keterujaan ku !!


aku menghitung hari je nih . last year tak balik time raya haji . tahun ni balik ! yeay :D







 kamek rindu penang ehh . sik sabar mok balik . tapi mek sayang sarawak juak . hehehe . till then :D



Saturday, 13 October 2012

ambil masa berfikir !

kata orang kalau nak berfikir rasional duduk lah atas tikar sejadah lama-lama . memikirkan kita hamba yang sangat hina , banyak dosa . mungkin menjadi asbab untuk Tuhan uji kita dengan masalah . bila hubungan dengan Allah kita jaga , Tuhan uji kita dengan manusia . bila mana kita dah stabil dengan manusia , Tuhan uji tahap keimanan kita . kata orang jugak life is too short , make it sweet . short means we take care of our age , sweet means kita jaga plot jalan hidup kita . jaga senang , nak kekalkan sweet tu sangat susah .

bagi aku apa yang jadi semalam , greatly affected to my whole day . buat aku jadi fikir . buat aku jadi betul-betul fikir . dan buat aku jadi serius dalam berfikir . having conflict is normal . but when it keeps extending , maybe it needs to be considered and have a deep discussion . im just thinking that i want to have a good approach so that we can have a good thinking about that later .

aku sendiri tak tahu apa yang berlaku sekarang . mungkin rasa marah , geram , sakit hati tu masih ada . tapi sampai bila ? i dont know . salah siapa sebenarnya ? for short , dengan rasa rendah hati .... i am so sorry . penat dengan ucapan maaf . but if necessary , then use it for the mutual benefit . banyak petunjuk yang Tuhan bagi , banyak hikmah yang Tuhan beri , kita je yang tak perasan dan lupa .