Monday, 24 December 2012

Majlis Perundingan Mahasiswa Pulau Pinang

hari sabtu puas aku berfoya-foya dekat serikin . balik pulak malam . hari ahad pulak ada event untuk ahli Majlis Perundingan Mahasiswa Pulau Pinang MPMPP . this persatuan under kerajaan negeri lah . so , sesiapa yang bergelar mahasiswa dekat IPTA tu , confirm dia adalah sebahagian dari MPMPP . im talking for those yang berasal dari penang or menetap di penang la . hehe .

actually , the actual plan been organized to Pantai Pasir Panjang . since a lot of problems that we're having , so we just cancel out the plan and replace it with makan-makan kfc and bersuai kenal je . we've tried so hard to make the first plan for real , but last minute decision made by 'somebody' in our university , we had to cancel it no matter what . nasib ada kak najjah and abang annas yang produce plan B .

so , we come out with the plan B . pada mulanya , aku dah fikir macam-macam . boleh ke kami kumpulkan ahli MPMPP seramai yang kami dah kumpul untuk trip ke pantai . so , just to make sure they know about the replacement plan , kitorang korbankan sikit kredit untuk mesej ke semua ahli yang berdaftar .

hari kejadian , walaupun kitorang tak dapat kumpulkan seramai yang ditarget , but tell you what . sometimes , a few can bring us more happier than many but not all get involve together . tak sangka sangat meriah suasana kelmarin . siap boleh kenal-kenal and tukar no telefon . and guess what . i just found somebody yang duduk dekat taman yang sama dengan i . what a small world . rupa-rupanya jiran . tak pernah nampak pun sebelum nih . tu la hikmahnya yang aku nampak selain we all dapat gather makan kfc for freeeeeeee .  hehehe .



just a part of our members . ohh , semalam tiba-tiba ada orang tu tanya aku satu soalan yang agak bikin aku surprise . "ni kawan fatin qurratu aini kan ?" dan aku tergamam kejap sebelum aku jawab "ha'ah, kawan . macam mana tahu ?" . dia cakap "ohh , tengok kat fb" . bila aku check balik ohh rupanya memang dah friend dengan dia . hehe . tak perasan . maaf .

tu cerita semalam . today's story is ..... ya Tuhan, bila nak start study nih . ewah3 . bersenang lenang nampak . hekhekhek . wish me luck for final . bye , assalamualaikum . *jawab salam tu . peace yoowww .

No comments:

Post a Comment