Sunday, 13 January 2013

kenapa aku berblog ? - part 1

assalamualaikum .

straightforward . aku tak tahu kenapa idea ni tiba-tiba melintas . padahal aku baru lepas goreng bihun kot . -.-'' *nampak tak ketidak'relevan'nya di situ .

tak kisah lah . yang penting aku nak share pengalaman aku dalam blogging . kronologi dia kat sini --> impianku dahulu ! . since the end of 2008 macam tu aku start blogging . DULU aku boleh dikatakan susah nak share story dengan orang face to face melainkan dengan sorang insan tu je la kan . and you should know that is you . *in case kalau dia baca nih . sekarang aku normal je lah , boleh share suka-suka hati dengan siapa-siapa yang aku suka . so, instead of using diary yang bertulis tu , blog is a place for me to share anything and to express my emotion . FYI, this is my fourth blog . hahhaa . why is that so many ? yang tu we'll discuss later .

so , kenapa aku berblog ? hari ini aku nak bagi tahu satu sebab je . sebabnya , aku sangat suka menulis . not this 'menulis' - perihal anda menyalin informasi dari mana-mana dan salin ke buku anda . *bukan . bukan . but this 'menulis' - means , you generate your idea to write something based on what you think and feel . aku tahu korang faham . saja aku nak explain jugak -.-'' . haha .

penulisan merangkumi pelbagai skop . boleh jadi formal , tak formal , santai *sama je dengan tak formal -.-'' . bila anda menulis diari, itu sudah dianggap penulisan . asalkan terdapat struktur ayat . so, aku rasa aku bebas untuk menulis selagi tak menyentuh mana-mana sensitiviti . *harap-harap tak, insyaAllah . roommate sorang ni dah macam berjangkit nak blogging macam aku jugak . hari tu dia cakap dia jeles tengok aku asyik update blog . well , salah satu azam aku untuk 2013 memang nak aktif blogging . so, happy writing bloggers . err . akhir kata , mana-mana fakta yang diragui dalam entri ni , sila lah ringankan tangan untuk rujuk kepada yang pakar . ini hanya pendapat nadiah eshak . harap maklum . bye ! :D

No comments:

Post a Comment