Tuesday, 9 July 2013

well , cuti sakan nampak .

assalamualaikum . 

ya rabbiii, dekat sebulan aku tinggalkan blog * drama klise blogger sedunia . sememangnya lepas habis final , i get home just right after . tugas pelajar dilupakan buat seketika . another roles to be taken out . as a daughter , as a friend , as a sister , as a mankind it really takes . so, the first day i homed and the first thing i did was berinai . since , my sis in law go for umrah recently, memang banyak lah inai kat rumah aku . berkotak-kotak wehh . aku tak tahu kenapa , aku sangat suka berinai . jarang jari aku tak berinai . tapi tak lah aku nak pakai macam orang berkahwin tu , kang fitnah pulak . haha .


 


so, dah cuti-cuti ni memang aktiviti wajib aku keluar jalan-jalan la kan . yelahh , nanti dah start kerja tak boleh nak hang out dah . so, selain jalan-jalan , tengok wayang sama . hikhik . two movies i've ran for . those two were :
 


jalan, jalan jugak . tadi cakap pasal tugas seorang anak la apa la . haa , ni yang nak story ni. aku ni jenis tak suka bidang pastry and sort . so, pendek kata bidang masakan yang melibatkan ketuhar and whatsoever memang aku tak pandai . aku lebih rela bertarung dengan minyak panas daripada buat pastry that needs measurement of flour , baking powder and so on . but , but , but . wait ! sometimes , things that we hate much now will be things that we love soooo much soon . so, i dont want to say that i hate baking . but i just need some times to adapt and be in love with bake of something . hahah . thing is , last saturday i made puff . actually , it's curry + sardine puff . i hate to use roller . so , i just my hand to gentel-gentel and do the flipping-claiming thing . aku dah penat dah sebab doh yang aku buat tu could produced 20 something puff . so, nak senang aku buat bentuk bantal la , bentuk pau la apa la sebab dah malas nak buat karipap punya bentuk . hahah . so, piza yang kat bawah ni terhasil sebab ada lebih doh . aku tap bagi jadi bulat , pastu taruk inti sardin kat atas , taruk mozarella cheese just on top of that piza . bake dalam 2-3 minit . pastu aku ngap je lah . dapat 2 pieces je . heheh . ok , yang aku cerita kat atas tadi kesimpulannya , nak describe gambar kat bawah ni -.-''

so, buat masa sekarang tu je cerita aku . esok 1 ramadan , first day for fasting , first day for me as a worker . hahah . wish me luck and i wish you all blessed . selamat berpuasa muslims .

No comments:

Post a Comment