Sunday, 29 December 2013

rasa ter-faktab

sambil aku pandang jalan yang menghubungkan blok-blok dekat apartment ni, aku terfikir yang sebenarnya aku terfaktab. means that aku fucked-up sebagaimana asal usul terfaktab tu muncul.

sejujurnya aku pernah terfikir untuk membalas bagi setiap masalah yang ditimbulkan by others that cause me, sikit-sikit lagi nak tersungkur. serius aku pernah terfikir. faham-faham lah, shit mesti dibalas dengan shit. kau ingat sakit yang aku dapat ni boleh sembuh dalam masa seminit dua. sebab kadang-kadang ada sesuatu yang tak sempat kita cakap atau jelaskan.

mujur. mujur aku cepat sedar. in between of living, in between of going, in between of climbing and in between of everything, ada satu benda yang kita selalu lupa. it is reckoning. im not pretty sure whether it is similar with the word karma or not, but i dont want to use 'karma' as it looks so coarse to me. because i bet everything happens for a reason. and everyone should know about that, right? sama ada benda jahat, atau benda baik.

i want to live happily, i want to live with a good faith to everyone. so i wish for a sweet heart, physical, mind, up and down, left and right, inner and surface and i wish that can we can live in peace, for the sake of everybody.

sembuh yang susah nak hilang dalam seminit dua tadi tak setanding dengan masalah orang lain dan sakit orang lain. shit jugak tak semestinya kita balas dengan shit. untuk segala kesilapan aku, i apologize for that. dan semoga kita kuat untuk memaafkan orang-orang yang dah buat salah ke kita. aminn.

begitulah rasa terfaktab aku. untuk kes-kes yang berlaku dalam hidup aku lately ni lah. *so, peace yooo.

no offense, no hard feelings please. come on :)

No comments:

Post a Comment