Thursday, 22 March 2012

# apa-apa je lah lela ku #



ok . assalamualaikum . entri ni khas untuk Norlela Muhammad * roommate . sepanjang 3 hari ni perkataan yang selalu keluar dari mulut dia iman danish . siapa dia tuh ??

kalau nak tau ape yang si lela ni gila sangat pasal iman danish pegi je lah kat blog dia k . tak pasal-pasal bingit telinga pasal IMAN DANISH . hahaha .

Wednesday, 21 March 2012

# jaga hati sendiri untuk jaga hati orang lain #

dalam sesaat pun macam-macam boleh berlaku kan . inikan pulak dah berhari-hari . trollooll . merepek ! assalamualaikum w.b.t . *waalaikumusalam . jawab tau ! jom review apa yang berlaku lately ni . hari-hari ada masalah . tapi bergantung kepada diri sendiri on how to overcome .

menyendiri kadang-kadang bagus . kadang-kadang sangat tak bagus . kenapa ? ok . let us see in the view of person that facing the problem . sometimes , having difficult situation can lead to unproper thinking .we just cant think how to react . how to adapt . how to face it . kadang-kadang kawan-kawan kita pun kita tak endah . kita fikir kita taknak menyusahkan orang lain . but in other way , kita sememangnya dah menyusahkan mereka . * what im telling is reflect to me back, nadia eshak pun manusia biasa . sometimes bagus kalau kita taknak menyusahkan orang lain . tapi kalau dah hari-hari fikir masalah sendiri sampai orang lain terabai tu memang masalah .

bukan nak masuk campur , but at least just tell n express your problem . solving a problem needs some steps . and for me for the first step just let your friends know what are you thinking of . it is not for the solution but at least sharing is contributing a lot of ideas . rite ? HOWEVER, i repeat . HOWEVER , kalau nak story pun ikut situasi la . tak ada paksaan . langsung tak ada . but at least consider others feeling . kalau nak tanggung sorang-sorang pun tolong jangan libatkan masalah peribadi dalam bersahabat . kecualilah anda yang bermasalah dengan sahabat anda tu .

kadang-kadang jaga hati orang lebih senang dari jaga hati sendiri n vice versa . jaga hati sendiri dulu then only you can keep others feeling . tak percaya ? anda runsing dan muram dan tempered . kawan anda turut kena tempias . tapi kalau anda jaga hati anda meaning jangan terlalu ikut emosi , istighfar selalu , datanglah sebesar masalah macam mana pun u can solve it . believe me . tapi nak overcome emosi tu la yang payah . i ask u . siapa yang pegang hati kita ? Allah kan ? doa la bagi dapat hati yang lembut , tenang selalu . ok ? *cakap senang la kan . memang cakap senang . kalau tak cakap tu la yang tak ingat . manusia kan mudah lupa . nadia eshak cakap untuk diri sendiri dan untuk anda semua . chill :)

Thursday, 15 March 2012

# things have change #


Assalamualaikum :)

tadi kena lecture pasal OUT OF THE BOX . so jom kita fikir out of the box .

KALAU DULU .....................






SEKARANG ...............





THINGS HAVE CHANGE . rite ?

nota kecikbesar : ada benda kita boleh buat dan ada benda kita tak mampu dan tak boleh buat . n i feel so bad . sememangnya kita semua berbeza .  :-(


Monday, 12 March 2012

# kembali bertweet ??? #

kelas cancel pagi nih . so . jom gunakan masa ni dengan berfaedah . blog-ing ??? faedah pe . haha . assalamualiakum readers :) * waalaikumusalam . jawab eh . straightforward . dah lama ada twitter . tapi still tak ada hati dengan twit2 nih . but why now ?????? kenapa sekarang baru nak aktif ??? hahaha . sebab ???? ada lah . haha .




siapa yang terasa nak follow sila lah . ok . tau . tak ada siapa teringin kan . tak pe . haha . jom tweet ! >>> MY TWITTER !

nota kecikbesar : all the best to my bff yang tgh sit for final exam for this sem .

Friday, 9 March 2012

# MegaGiveAway by Penmerah.com #


banner format21 MegaGiveAway By Penmerah.com

assalamualaikum :)

Pen Merah buat MEGA give away . MEGA tau . berpuluh-puluh hadiah ofkos .

so i tag :

iylia
atin
sue see and say

Tuesday, 6 March 2012

# people are resistant to change #


Assalamualaikum bloggers <3

is it bad to have bad attitude ? is it good to have good attitude any ? people tend to do mistakes everyday . i used to have one friend that can be assumed as a 'naughty' in that age . what i mean is i start to recognize her actual characteristic when she once came to me and asked for a favour . she asked if she can stay at my house for a couple of days . everyone knows that she have bad attitude . she got not so many friends indeed . at first i was thinking that is it okay with to get along with her as we are not that close . but why me ? 

last minute decision sometimes could bring us a huge changes rite ? when we were spending time together it is not bad actually . i learn to act in a row of her move because for me it can make someone feel comfort with us as long as it does not violate the law (syariah) . so far and so for we just happy to be together (at that time) . she is actually having conflict with her family . so pity of her . 

at night , i dont know how it goes actually . but what can i say maybe she think that i can be trusted for her to tell bout her problem . we were having chat for a night long . seriously , if people get chance to change actually she can do it as long as there is supporters . i really feel sorry to her . mistakes that she had done before is actually not in her willingness . it just that she cant tell the world that she is actually suffering . by creating all these bad thing she said she can release a bit of her misery at least . 

everyone in this world get their plot in life . and towards the end of the day we gather all the plot and it will be analyzed and judged by Allah . for us in being HIS creation should always aware and remember as no matter what happen just turn yourself to Allah . and HE knows the VERY best of us . 




note : it is reminder for me as well . 



Monday, 5 March 2012

# buah yang pelik #



Assalamualaikum :)


penah nampak buah ni ? jalan-jalan di waterfront terjumpa satu kedai yang jual ni . satu ikat RM 1.50 . murah babe . isi dia sedap ! auntie tu cakap belimbing .