Friday, 28 February 2014

Say something

You're the one that i love,
Im saying goodbye.

Say something, im giving up on you.

Tuesday, 18 February 2014

that way

sometimes, you got nothing to write on. but all you know is you got to write it anyway.

it's like lines that pretty suit to be left untold.

Monday, 10 February 2014

sunyi

sunyi ada dua:

- bila kita betul-betul sorang

- bila kita rasa keseorangan walaupun everybody's here

i dont know. im feeling that 'second point' now. i should get some meditations, so that it shouldnt be that way. :(

and i should do some reflections on my relationship with the Upper. yah, i should i must i need i know.

PS, actually i need somebody to talk to. but just in between of what i did mentioned earlier of course. bye.

Thursday, 6 February 2014

please leave

im so tired of being here,
suppressed by all my childish fears,
and if you have to leave,
i wish that you would just leave,
cause your presence still lingers here,
and it won't leave me alone.

PS: my immortal

Monday, 3 February 2014

ayam panggang - pemanggang ajaib

kahkahkah.

eh, lupa nak greet. haiii!

bukan apa, excited doh. bukan doh yang excited, aku yang excited. hahah. mesti kalian macam krik krik kan. ah, kesahhhh.

ni nak habaq mai. lepas kejadian pizza tu (resepi sini!), aku try buat ayam panggang dengan black pepper sauce pulak.

pendek cerita ni resepi aku lah.

ayam panggang:

- ayam *confirm la kan -.-
- bawang putih
- halia
- sos tiram
- madu
- pepper
- salt
- kicap pekat *option, aku tak letak pun sebab nak letak kat sos pepper

pastu kalian panggang la kat dalam pemanggang tuh. aku balut aluminium foil sebab aku nak ayam tu ber'juicy' sikit. sebelum panggang taruk ah sikit minyak zaitun kat ayam tu or butter as it will give more taste to the all of the ingredients there. *chewaaahhhh. kahkah! boleh selamat panggang dalam 15 minit sebab ayam yang aku panggang tu banyak and besar. pandai-pandai lah kalian tunggang terbalik pemanggang tu. hahah. cepat masak guna periuk nih.

pepper sauce:

- pepper *of course -.- kihkih
- bawang putih
- tepung jagung *aku bancuh dengan air siap-siap
- kicap pekat *2 sudu sebab sos aku buat banyak
- stok ayam *kalau takde, guna je cube ayam. kahkah!

anddddd .................



err, mana sos? err arr em ada. tapi aku terlupa nak snap. my bad. tapi boleh bayangkan sos pepper kan? kan? kan? haha. nanti kalau ada resepi lagi aku kongsi k.

Saturday, 1 February 2014

airport

hola, hermosa!

tadi kan. aku kan. tertidur petang kan.
_________________________________________________________

siaran tergendala. hahaha *hambarnye

dah lama aku tak tidur petang. memang lama pun since sem lepas. nikmatnya tidur petang. yang tak nikmat bila bangun rasa mendungnya hidupku. you know that kind of feeling kan. aku terjaga tadi suddenly i was thinking about airport. memang tak ada correlation di situ but that's the thing.

banyak jugak kenangan aku dekat airport. ada yang sedih ada yang happy.

masa first year or in about to continue the second semester precisely, the last time aku bersalam berpeluk cium dengan Allahyarham abah. i got sense something there, but biasalah kan benda yang tak mampu kita luahkan. so i just kept it inside. and that the last time i met him.

dekat airport jugak aku pernah dikelilingi orang tersayang for sending me before i took off to kuching. you know the feeling when those beloved people come over to the airport just to send you off. dont you feel like been appraised? aren't you? haha. *over, perahhhsannn.

another story is, dekat airport aku pernah tertunggu-tunggu orang yang aku sayang sebelum boarding. tak faham ek? ala, macam dalam filem, the girl wait for the guy. kahkahkah! jap, nak gelak. tapi tahu pun, that guy takkan datang. gila, nak suruh anak teruna orang datang pukul 5 setengah pagi kat airport. bajet retisss. kau tak payah nak fen-feeling filem sangattttt. kahkah! but that was just beforeeeeeeeeee the 'crash'. now, takkan ada dah adegan sebegitu. so, just get this thing more serious ok. hahaha. *eh, aku gelak.

apa lagi pasal airport? tu je kot. kalau ada aku cerita lagi. bukan apa, selain nak menunjuk-nunjuk aku selalu ke airport, dapat jugak aku write something untuk leisure reading di hari tua. haha. *takabbur sangat aku nih. astaghfirullahalazim. apa nak jadi anak makcik paridahhh ni. 

p/s: aku kurang gemar bau airport. hahah.