Tuesday, 11 June 2013

exam !

assalamualaikum !

huii, petang-petang ni memang angin kuat semacam . bukan sepoi-sepoi bahasa dah ni . haha .

short update . dah start exam . wish me the best ! and i wish all of us the very best, fid dunnia wal akhirah :) aminn .

p/s : aku bakal merindui blog nih .

Thursday, 6 June 2013

kejayaan kita .

alhamdulillah , pagi ni aku dah kembali normal ! dah tak ada mimpi-mimpi yang mengarut . alhamdulillah .

awal aku bangun hari ni . bagus ! amalkan selalu .

sekarang mood aku berblog waktu pagi je . i dont know why . mungkin mencari semangat-semangat or aura sebelum aku study . *relevankah ?

scroll2 tadi, nampak 2 3 blogger yang update pasal kejayaan diorang . wahh, rasa semangat tau tiba-tiba . dan tak semena-mena buat aku fikir, kejayaan kita tak sama . tahap kepuasan untuk mencapai kejayaan pun berbeza . aku pun ada impian aku sendiri, and of course nak berjaya . magic words yang perlu ada dalam kepala otak kita : usaha, masa, sabar, doa, tawakal . sounds easy right ? kalau tak cuba kita takkan tahu .

aku pun dalam proses nak majukan diri sendiri . moga dipermudahkan .

Wednesday, 5 June 2013

tapi kita ?

terlalu kerap kita mahukan yang sempurna .

mahukan teman yang bukan hanya muncul ketika susah , tapi kita ?

mahukan teman yang memahami kondisi diri , tapi kita ?

mahukan teman yang mampu menerima buruk diri seadanya , tapi kita ?

"if you fight life, life always wins"
cuba hidup sendiri walaupun kita sememangnya takkan mampu, sekurang-kurangnya kita cuba. The Upper is watching and assessing us .

Tuesday, 4 June 2013

Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree

bismillah :)
aku tak tahu lah kalau tang giveaway , gigih tau tangan nih . hahha . apa-apa pun , thanx to Nabeel Fikree





Korang tau ke Nabeel Fikree sekarang tengah mencari pemenang untuk Samsung Camera Digital Giveaway dia tu? Kalau korang tak tau, haaa mari sini saya kasi tau. Sebelum tu, saya nak bagitau korang syarat nak join giveaway ni pun senang je.


Giveaway ni dibuat sebagai tanda terima kasih kepada pembaca blog nabeelstories katanye. Saya malas nak cakap panjang lagi, terus je bagi korang baca syaratnya :

  1. Follow blog NabeelStories.com
  2. Buat satu entri bertajuk Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link penyertaan pada ENTRY INI sahaja

Macam mana? Senang je kan? Saya join ni pun sekadar ingin mencuba nasib. Manalah tau kot2 terpilih dapat jugak posing depan kamera baru hari2. Hehee..





TARIKH TAMAT PENYERTAAN : 20 Jun 2013





Sunday, 2 June 2013

pagi ahad yang biasa-biasa saja

assalamualaikum *jawab salam . hari ahad yang nak kata gloomy tak jugak . nak kata shine pun tak jugak . jadi biasa-biasa saja . hehe . dari semalam aku terindu-rindu akan blog . chewahh . rasa kerinduan tu membuak-buak sampai awal-awal pagi tadi aku dah terpacak kat depan laptop . *over !

wokey , study week yang sedang berlangsung ni , aku takde apa-apa rancangan lagi melainkan duduk rumah study ler . haha . *tu pun kalau study lah -.-'' . makanya , bagi melengkapkan study week aku yang serba gloomy tak gloomy nih , aku nak buat satu task untuk diri sendiri . sumpah nak aku cerita pasal task tu kat korang , tapi tapi tapi .... arghh , aku rasa aku perlu buat dulu , baru aku boleh cerita . *erghh , baik tak payah cakap kan -.-'' . aku fikirkan task tu tadi waktu aku menikmati angin pagi kat tingkap . maka , tangan pun gatal nak snap pemandangan yang .... *sila isi tempat kosong .



view dari tingkat atas sekali . desa ilmu apartment .


konon nak menampakkan ketiadaan orang la -.-''

semoga study week ni Tuhan kekalkan semangat aku untuk belajar . aminn . semoga study week ni jugak aku dapat ubah sesuatu untuk masa depan aku . *macam besar je harapan . memang besar ! belum sampai waktu untuk aku cerita . sehebat mana kita merancang , kalau Tuhan tak izin , tak dapat jugak . sabar yang penting . so, till then . bye :D

Saturday, 1 June 2013

Segmen Menang Blouse Tribal #2



click that pic :)

p/s : gigih tau kalau tang segmen . haha . mintak-mintak ada rezeki . aminnn