Thursday, 30 January 2014

pizza menggunakan pemanggang ajaib

hi,

sesungguhnya aku duduk di rumah selain menguruskan urusan-urusan formal, i love spending time in kitchen. hehe. *poyoss nak mamposss!

aku nak test jugak periuk ajaib yang digembur-gembur sekarang nih. haha. jadi, aku rasa benda yang paling menyenangkan pizza la. senang sebab ada bahan kat rumah. tu pun untuk doh aku tak taruk susu. tak efek sangat pun aku rasa. kahkah!




serius ni resepi yang paling mudah bagi orang-orang yang malas macam aku, tapi desire nak mampus terhadap pizza. haha.

doh:

- tepung gandum (aku taruk dalam 2 cawan setengah)
- yeast (1 sudu teh *tapi aku taruk lebih sikit. kahkah!)
- garam (1 sudu teh)
- gula (1 sudu teh)
- air (aku taruk dalam 1 cawan *depend gak lah kat doh maisng-masing)

topping (style aku):

- tomato puree + sardin
- sosej
- daging cincang + ayam cincang
- cheeseeeeeeeeeeee :D



taraaaa!

there it is .........................



halfway of eating it, i just realised that ohhh i gotta take the pic of it. hahah. bukan apa, selain nak menunjuk-nunjuk, dapatlah aku kongsi aktiviti harian aku. haha.

p/s: kalau ada resepi lagi, nanti aku share. *kalau rajin.

Wednesday, 29 January 2014

Sungguh aku pernah

Sungguh,

Sungguh aku pernah tempatkan rasa cinta aku pada manusia lebih dari keutamaan yang sepatutnya.

Sungguh aku pernah merasakan sakit atas kegagalan aku dalam menyempurnakan cinta manusia lebih dari yang sepatutnya.

Untuk itu, ampunkan aku.

Tuesday, 28 January 2014

geramnyaaaaa !

ya rabbi.

im quite worried because im typing this in quite anger atmosphere. this is very unpleasent thing to me. annoyed! i get annoyed by the act of someone.

cool downnnnn nadia! cool down. alright!

dah lama la aku tak rasa didih macam ni. you know, something like reaching the boiling point gitu.

ok, take a deep breath ...........

dah ok sikit. ok. ok.

macam ni lah, life is tooooo long for me to get to the high level of maturity. if you were to ask, seriously im in mad. come on, i mean ohhh. mayybeee ..... you might forget that someone else is praying for the things you take for granted. ohh, i see. it's ok then. semua orang ada sifat lupa kan. or mungkin tak perasan.

okayyyyy. dah lega sikit.

ahh, i dont lose much anyway.

p/s: by being straightforward in this case doesnt cost you penny nor it lowers down your position right?

Saturday, 25 January 2014

School says

Ehem.

Life is too beautiful to get continued upset, right? Live life to the fullest then. Ohh, btw. Aku ada kemas barang-barang lama. And i found those reply letters from my abang angkat and adik angkat. Haha. I dont know, i just felt that school is awesome with those kind of awesome experiences. You know, like having that kind of relationship. Hari-hari sekolah aku begitu indah gituu. Dont ask me why lah when it is justtt because. I mean i feel it that way. Haha

Yang penting walaupun dah habis sekolah, our relationship still remain. I mean, dah takde la istilah angkat-angkat ni. Sekarang yang tinggal cuma istilah kawan lah. Im totally glad with that. Haha. I dont know, in between of playing role as a student, waiting for replies are awesome thing to do every week. You know, that feeling when you are dying to write something in a letter or on a paper precisely. Haha.

Kenangan je semua tu. Batch aku tahulah ni, sebab kadang-kadang aku balas surat pun depan diorang dan kadang-kadang diorang yang kasi idea apa nak tulis dalam tu. Haha. Soooo student..........

P/s: how about yours?

Thursday, 23 January 2014

letting

it hurts isn't?

i dont want to cause afflictions,
seems like im the one who hold this out,
when you dont.

it hurts isn't? - i let you go. fatigued and done.

Tuesday, 21 January 2014

kawan

kata orang

"A friends is someone who knows the song in your heart, and can sing it back to you when you have forgotten the words".


ada kawan yang kita selalu jumpa dan dia kawan baik kita,
ada jugak kawan yang kita jarang jumpa tapi kita tahu dia kawan baik kita.

and diorang yang aku jarang jumpa. 15 tahun punya friendship. alhamdulillah :)

Saturday, 18 January 2014

Sarawak best - 1

7.35 pm just now,

My sister turned ntv7 channel on. Kalau sabtu memang confirm doremon la kan.

Aku terfikir. Kalau waktu-waktu sebegini kat sarawak, aku tengah ready for isyak. Kat sini aku baru dengar azan maghrib. Sesungguhnya, aku rindu sarawak.

P/s: just saying.

Friday, 17 January 2014

Catatan sebelum tidur

Kadang-kadang,
Hati rasa suci.

Kadang-kadang,
Hati rasa lapang.

Tapi bila hitam datang,
Mula rasa dendam.

Tapi bila hitam datang,
Mula rasa resah.

Yang dikatakan manusia,
Semua punya salah.

Yang dikatakan manusia,
Semua punya masalah.

Jadi malam,
Hak yang mana patut aku letak?

Wednesday, 15 January 2014

sounds down uh?

Untuk sesuatu yang kita tidak yakin,

Untuk sesuatu yang tak mungkin,

Apa lagi yang tinggal selain fikiran yang selalu main-main.

Untuk kerisauan tentang harapan yang tak tertunai,

Untuk manusia yang sentiasa lalai,

Apa lagi yang tinggal selain hati yang damai.  

p/s: when there's always way for moving on, i dont know why i got to turn around. seriously, options always bring someone to stick on something and i get stucked and it sucks. trust me! it happened to me, like most of the time.

random

fuhhhh

baru dapat on lappy.
kesihatan tak berapa nak ok. *aku kan resdung, kucing pulak ade 14 ekor kat rumah, so boleh bayang tak selesema dia tahap mana kan?
so, spring cleaning dah buat. get better after that.

banyak berita yang aku dapat bila dah sampai rumah ni.
ada sedih, ada gembira, ada yang haru, ada yang -.- *macam-macam ada.
ohh, takziah buat keluarga siti najwa, my junior yang dah dijumpai after missing for a couple of days T.T satu lagi calling yang buat aku ingat akan kematian yang boleh datang bila-bila masa. *al-fatihah untuk arwah.

bercakap soal kerinduan pulak. aku rindu sarawak. aku rindu bahasa melayu sarawak. aku rindu segala-gala tentang sarawak. *sounds poyo, but it's true.

kalau nak cakap soal belajar ............. *ahh, better dont. damn, aku teringat fyp aku yang tak sudah2.

p/s: random tak patut aku nih.

Monday, 13 January 2014

Redah awan

Jom redah awan.

Sarawak - penang

P/s: goodbye my 5th semester. Aku fikir sem ni paling tough buat masa sekarang. Bercakap soal celaka, aku dah mula faham sedikit-sedikit. Tapi aku dah tak risau sebab bila kita bercakap soal hidup, semua orang akan berhadapan dengan benda yang sama but just differed in concepts where it takes. *damn, ni bukan p/s dah ni. Hahaha

K, bye. Doakan aku selamat sampai rumah dengan jayanya.

Wednesday, 8 January 2014

listen

i was knocked just now when somebody said this:

"manusia selalu menyesal. dan yang disesal tu disebabkan dia tidak mendengar"

holy true! sometimes we just get regretted because of not listening. so, let's just listen to others as everyone deserves to be LISTENED!

Sunday, 5 January 2014

Sunday

Good morning sunday,

This sunday wouldnt be so gloomy when the next sunday i'll be packing for home :)

Saturday, 4 January 2014

azam

entah.

aku tak pernah ada azam untuk tahun baharu. oh, mungkin ada waktu kecik-kecik dulu. tapi aku pasti azam aku tu sekadar terdetik buat dalam sesaat dan bertahan untuk sehari dan lepas tu aku geleng-geleng kepala sebab aku sure takkan mungkin aku dapat realisasikan azam aku. ye lah, waktu tak matang aku, aku asyik berazam yang bukan-bukan. penyanyi la, pelakon la, penyampai berita la, operator telefon dll. bila dah meningkat kedewasaan ni, baru aku sedar yang sebenarnya aku memang tak pernah ada azam yang betul-betul serius dalam hidup aku.

but, in between of making revision for exams dalam satu dua hari ni, aku ada terfikir something. yang pasti untuk masa depan aku la. aku fikir tentang ke'serius'an yang perlu ada untuk setiap azam-azam aku yang bakal difikirkan. azam bukan sekadar difikirkan pada awal tahun. sebab azam aku selalunya terilham bila-bila masa yang dia suka dan aku tak halang segala-gala azam yang diilhamkan walaupun azam tu sangat tak relevant a.k.a angan-angan. well, this is me.

entah.

Friday, 3 January 2014

boleh tak?

boleh tak aku nak luah something kat sini?

boleh tak aku nak cakap yang penat siang tadi tak habis lagi?

boleh tak aku nak cakap yang aku tak tahan sakit gastrik ni?

boleh tak aku nak mintak someone urutkan kaki yang lenguh ni?

boleh tak aku mintak korang sabar sikit, aku nak luah lagi ni? *eh,tanda soal?

boleh tak aku nak mintak minggu depan datang cepat-cepat sikit?

boleh tak aku nak cakap yang aku rindu rumah?

boleh tak aku nak someone cakap kat aku ' WOI, GILA KE?'

boleh tak aku nak sambung lagi?

ok, tak dah.

p/s: rasa ok sikit la.

Wednesday, 1 January 2014

exam !

breath in ... breath out ...

actually aku tak la nervous pun, just as an introduction. teheee. *peace

cant wait till the last paper. please cepat, i wanna go home.

pray for me, i will do the same for us in undergoing the examination calmly. *chewahh undergoing gituuuu.

p/s: damn ah, aku dengar ade member aku dah habis exam, aku baru nak start esok kotttt. cisss! hahah. btw, happy new year ! :)