Thursday, 29 November 2012

saya terlalu menginginkan durian :'(

sangat sadis perasaan ini . *chewahhh . hahaha . being far away from family . not have pretty enough money . craving for DURIAN . sana sini cakap pasal durian .

ada terfikir nak contact abang mintak sponsor duit nak beli durian kat sini . hahaha . memikirkan idea tu langsung tak relevant .... just forget it .

mengharapkan sesiapa ada yang baik hati sila-sila-sila-sila lahhhh belanja saya durian . boleh la . boleh la . boleh la .

p/s : tak semena-mena aku mintak sedekah ihsan simpati kat sini . ape nak jadi . hahaha .

Tuesday, 20 November 2012

:'(

boleh saya menangis sekarang ?

p/s : saya mengharapkan pengertian . bukan menambahkan kekusutan kepala . please hear me first . dont judge . please

Saturday, 17 November 2012

do worry !


pernah rasa bila orang tersayang sakit . pernah rasa kalau boleh dipindahkan rasa sakit korang rela rasa sakit tu . pernah rasa bila orang yang selalu ada dengan korang tiba-tiba hilang .

aku sumpah aku sangat-sangat risau . kenapa macam ni ? please get well . please come back . aku sunyi :(

words : keterlaluan ke kalau aku rasa nak nangis sekarang ? keterlaluan tak kalau aku cakap "kuat la sikit , jangan lah jatuh sakit pulak . siapa nak jaga aku?" sekian . -.-'' ya Tuhan , pelihara kami semua dari sebarang kecelakaan .

Thursday, 15 November 2012

alkisah lempeng .


aku sedang menderita sakit wanita . oh no ! sepatutnya 3 hari lagi . unexpected . jadi hasrat nak pegi beli sayur dengan ikan terbantut . kesudahannya aku kebaringan dari tadi . itu cerita jam 12 setengah ke atas . sekarang yang hot untuk hari ni kisah lempeng . *eh , tak bagi salam ek mula-mula tadi ? hakhak . so , assalamualaikum .

ceritanya bermula pagi tadi dalam pukul 11 lebih aku dengan anim baru enak menyantap snek ikan . *alaa, yang panjang2 tu . tak semena-mena aku teringatkan tepung gandum . aku sendiri pun tak tahu dalam banyak-banyak benda tepung yang aku fikir -.-'' . tak semena-mena jugak idea lempeng datang . dengan segera aku kasi idea ni kat anim , dia pun on . just because im not interested in kuih muih ni, so aku tak lah berapa pandai even lempeng yang senang nak mamposs tu -.-'' *eh hello , karipap aku tahu buat tau....at least . so aku takkan cerita kat korang lah yang aku pegi search lempeng kat my resepi . *dayymmnn, aku gi cerita buat apa -.-'' haha . aku bukan tak tahu cuma tak pasti je , hehe .

so, dengan segera aku gi bancuh tepung tu and start panaskan pan . cubaan pertama sangat lahhh dayymmnn . apsal aku tak pandai nak bulatkan dia macam mama buat . dont judge a book by the appearance ok . even bentuk tah ape-ape rasanya sangat ohsem !! hahaha . at least -.-'' . then, aku tak tahan,give up dalam membulatkan lempeng dalam kuali aku panggil kak mus teruskan aktiviti yang tergendala tu . haha . kak mus bertungkus lumus membulatkan lempeng dalam kuali aku sibuk makan lempeng yang dah siap . hahaha . *dah sedap nak buat macam mana . tere lah siapa yang bancuh tepung tu . so , dah siap semua kitorang makan ramai-ramai dengan jayanya .

err .. gambar ?? apsal tanya gambar ? mesti kena ada bukti ke ? aku cerita panjang-panjang tak boleh percaya ke ? hahaha . aku bukan taknak tunjuk tapi err . hurrmm . erkk . arrr . tak payah lah . faham kan situasi bila first time buat sesuatu dan sesuatu itu tak begitu menjadi . hahaha . mujur ade kak mus . you fix it up . hahaha . tocehhh .

kesimpulannya : orang yang selalu masak lauk pauk tak semestinya tahu buat kuih-kuih macam tu . korang kena faham . hahaha .

Tuesday, 13 November 2012

hari yang meguji kesabaran

too much pain since i get starting this day . from morning until now . it keeps swelling . wiping tears by myself . console myself . is it wrong to have my right to stand off ? it is wrong ? and im tired :'(

Sunday, 11 November 2012

terlalu lama .

wahhwahhwahh . im a lazy person . yes ! very lazy . not to talk trash or sort of but the thing that i really really RALAT is why am i letting this blog not in update .

later ill tell you guys why . but now jom mandiii .