Monday, 28 May 2012

# ohsem dinner #



cerita dah berkurun . 19 mei haritu ade dinner program untuk HR . so , im the totally person that feel reluctant the most . but when it gets to back i feel that im the awesome ! haha . eh , assalamualaikum . *excited sampai lupa greet . berlangsung di DeTAR PUTRA , UNIMAS gemilang cikeboom cikeboom . :P



bersama lecturer merangkap orang yang berjawatan dalam pentadbiran .

 
sohabat den dari kanan mira , atin , nany .

 
den lotak gambo ni sobab den raso den awesome ! * ape ? tak puas hati ? =.=


yang ni ala - ala budak kecik yang tak puas hati tak dapat belon . tapi once dah dapat terkinja-kinja macam ah chai cincai boncai .


yang ni memang gedik . tak de kerja pergi tasik snap gambar . *bayangkan kalau den pakai serba putih time ni , bergambar dekat sini . hihihi . ape yang anda bayangkan ?

nota kecikbesar : kesimpulannya , best ! * tu je , tak boleh komen banyak-banyak . dear bff , ni haa gambo den , ekau tak sobar nak nengok kan ? hambik hambik . hahaha . ^.^ .


- officially by NADIA ESHAK -

Wednesday, 16 May 2012

# sony nany #


Assalamualaikum readers :)

hari sabtu lepas orang keluar beli barang dinner . actually bukan budak kat bawah ni . eden teman je . dengar kata nany nak beli kamera . wahh,,, makin excited den . sehari sebelum tu dah list kan segala barang yang nak beli complete dengan tempat-tempat dia sekali .

so , tempat yang menjadi mangsa kegilaan gadis-gadis di bawah ni as stated :
- wisma satok
- india street
- the spring
- giant * makan dekat situ

semua gambar di bawah dirakam oleh digital sony baru nany . ape ek model nye ? DSC-w620/b *nak tag nany tapi blog nany still under construction . so lain kali la ek . haha .


officially me !


this is nany !


atin , den , mira


 ini bukan gambar cover cun . bukan juga bajet comel . malah tidakbersangkut dengan mana-mana kerajaan bersekutu . semua ini diluar jangkaan . =.= * annoying giler .
nota kecikbesar : minggu ni busy sikit . dan banyak dugaan . semakin banyak dugaan , semakin matang kita . * hypothesis . den memang suko buek hypothesis .

- officially by NADIA ESHAK -

Friday, 11 May 2012

# benda senang disusahkan #


assalamualaikum

manusia kalau tak sedar kita kena sedarkan . hai , marah cik kak . *eh, tak lah . bukan marah . cuma tak berapa faham dengan situasi yang tengah berlaku sekarang ni . nak marah pun tak boleh sebab masing-masing dah ada otak , dah ada akal boleh fikir . tapi selalu je bikin complicated . 

_________________________________________________________________________


selagi namanya manusia memang tak akan lari dari perangai-perangai pelik manusia . kenapa ya ? bila kita dah bagi warning tak nak dengar . 

nak deal dengan manusia lagi susah daripada nak deal dengan machine * roket, kapal terbang, komputer dll . istighfar kejap . empunya blog ni pun manusia jugak . jadi jangan cakap lebih-lebih . kang kena saman . lebih baik terima seadanya . ambik yang positif tolak yang negatif . yang boleh tegur kita tegur . yang tak boleh kita doakan je la dia berubah . 

manusia . manusia . dunia . dunia . * geleng kepala .


- officially by NADIA ESHAK -

Thursday, 10 May 2012

# PERGI #


PERGI .


entri tak bertaip hari ni . *nih , taip jugak . lorrhh . haha . kind of missing Allahyarham ABAH . al-fatihah .


Monday, 7 May 2012

# human sense - part 1 #



assalamulaikum . ^.^V

entri kali ni tak ada kena mengena dengan insan berdekatan . its just human typical . kepada yang terasa harap maaf . haha . just for fun .

kalau pernah hadapi dengan situasi begini sila ketawa . haha .



kita nak jaga hati orang , tapi last-last kita yang tersakit hati sendiri . mujur den ni jenis yang tak kisah . mujur jugak jenis yang tak kisah diganggu tidur . selamat lah semua roommate sekalian . hahaha .

dunia . dunia . *geleng kepala .

Saturday, 5 May 2012

# MR MIKE dari RTM KUCHING #


ehem . assalamualaikum to all . kalau boleh jerit dah lama nak jerit yang betapa tak ada masa nya orang nak update . serius babe . serius tipu ! haha . bukan la tak ada masa . tapi macam err . ehm . macam ......... entah la . asal nak update mesti ada yang menghalang . so . sangat la banyak draft2 yang tertunggak .



but today im gonna tell u something . something that really ohsem ! MR MIKE RAUNG . tersangat lah scary bila nak interview . oh , lupa nak cakap yang i do have an assignment regarding personality and we have to complete the task by interviewing somebody that obsolutely Sarawakian . and the person that weve meant is MR MIKE RAUNG . the first impression is going to be ... HANDSOME ! hehe . *already 48 but still got the younger look . second impression is GOOD LOOKING ! haha . kidding . he's actually a cool person .


first thing first is regarding to his beginning of life . looking at his current position i didnt expect to hear a such of sad thing events of his life . how he'd survived in lie ahead long to his life events . anak ke 6 daripada 10 adik beradik . kalau nak cerita kesusahan yang beliau rasa memang banyak . tapi den tak rasa nak story kat sini . tapi apa yang den boleh cakap , bagi sesiapa yang tak bersyukur dengan apa yang dia ada baik dengar cerita hidup MR MIKE ni dulu . then only u can compare .


agak lama jugak interview sampai dah tak ada soalan nak tanya . last2 santai je sembang-sembang . memang best . sporting . he'd value his life . tell u the truth that he's the one that i met and give me a such of example that can trigger me . instead of having my difficultiness , he'd cover all and turn it out . i realize something on that . life is difficult to make it complicated .


mase ni dah habis soalan . so bergambar je lah . hahaha .

thanx MR MIKE for letting us in making u as our project asset . haha . nice to know u . seriously !




balik lah . ape lagi . hahaha . hari yang menyeronokkan . thanx MR MIKE for making us easier in delivering the task . haha .

nota kecikbesar : pagi tu i bangun lambat sebab terlelap lepas subuh dan terlajak . muka sememeh je . hahaha . tak sempat mekap ! * mekap ke u ? tak penah2 pun . hahaha .